Zwangerschaps pilates


Ben je ZWANGER en wil je op een verantwoorde manier voor jezelf en je kindje sporten probeer nu zwangerschapspilates!

De basisgedachte achter Pilates is niet wat je doet en hoeveel je doet maar hoe je het eigen lichaam beweegt en voelt. De oefeningen zijn gemaakt met de 9 basisprincipes ( ademen, concentratie, controle, center, precisie, balans, ritme/ flow, totale lichaamsbeweging en ontspanning)als startpunt en kunnen aangepast worden aan ieder lichaam en op elk niveau. Daarom is Pilates zeer geschikt voor als je zwanger ben.

Zwangerschapspilates heeft als uitgangspunt dat je oefent vanuit het krachtcentrum van je lichaam. Daarmee bedoelen we de diepe dwarse buikspieren (geen rechte buikspieren), de rugspieren en de bekkenbodemspieren. Door het bewust leren aanspannen van deze spieren in een onbelaste houding leer je om zelf de stabiliteit en de balans in je lichaam te handhaven. Door de pilates oefeningen zul je sterker en langer fit voelen tijdens de zwangerschap. Dit komt onder andere door de verbeterde doorbloeding en training van de buikspieren.

Inmiddels is ook bewezen dat het stresshormoon cortisol afneemt bij de zwangere vrouw en haar baby door het doen van pilates oefeningen. Hoe beter je conditie is, hoe makkelijker en soepeler de bevalling vaak verloopt. Vrouwen stoppen vaak met sporten tijdens de zwangerschap, omdat ze niet op de hoogte zijn van de positieve effecten. Ervaring leert dat als je tijdens de zwangerschap op een verantwoorde wijze een sport blijft beoefenen, je tijdens en na de bevalling sterker en fitter bent. Alle oefeningen zijn specifiek gericht op dat gedeelte van je lichaam dat je negen maanden lang maximaal gebruikt.

Pilates biedt een goede basis bieden tijdens EN na je bevalling. Door de kleinschaligheid van de groep en de persoonlijke aandacht is het mogelijk per individu maatwerk te leveren in alle stadia van de zwangerschap. Instromen kan op ieder moment ook als je net zwanger bent. Het is zelfs aan te bevelen om in een vroeg stadium een moment te nemen om je op je zwangerschap te concentreren en bewust met je veranderende lijf bezig te zijn.

Voel wat Pilates voor jou kan doen!