Power Yoga


Wat is Power yoga yoga?
Power yoga (ook wel Ashtangha yoga of Vinyassa yoga genoemd) is een krachtige dynamische vorm van yoga. power yoga is afgeleid van de Ashtanga yoga vorm. Deze yoga vorm is ontwikkeld in de jaren 30 van de vorige eeuw. Bij power yoga worden fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd en ondersteund door ademtechniek. De houdingen samen vormen als het ware een serie, waarbij de houdingen niet vast staan. Per les kan de serie verschillen. De oefeningen zijn opgebouwd uit telkens terugkerende patronen, namelijk de zonnegroet serie met daartussendoor telkens nieuwe uitdagende houdingen en bewegingen. Bij power yoga gaat het over verbinding maken tussen adem en beweging de ”flow” van oefeningen waarin de yogahoudingen bewegend worden uitgevoerd met nadruk op verbetering van de fysieke conditie, ondersteund door een ademtechniek. De les eindigt met een totale diepe ontspanning.

Waarom Power yoga?
Power yoga kent geen vaste serie, maar wel een vaste structuur. Lichaam, ademhaling en geest staan continu met elkaar in beweging. Bewust ervaren hoe alles verandert tijdens de practice. De yogahoudingen (asana’s) gaan via verbindende bewegingen (vinyasa’s) dynamisch in elkaar over op een krachtige in- en een uitademing. Door dat de lessen wisselend intensief en uitdagend zijn, verbeter je concentratievermogen en leer je om ook mindfull te blijven als het (fysiek) uitdagend wordt. Kennis en ervaring die je direct in je dagelijkse leven kunt meenemen en toepassen. Je yoga mat wordt daarmee een plek om jezelf te observeren en daar lessen uit te trekken. Dit werkt meditatief en vraagt de overgave van je om aanwezig te blijven in het moment. Direct na de eerste les voel je je al sterker, je bouwt aan zelfbewustwording, gezondheid, kracht (zowel fysiek als mentaal) en ervaart meer evenwicht. Kortom: de perfecte ingrediënten voor een gelukkiger leven!

Voor wie is Power yoga?
Power Yoga is geschikt voor iedereen die van uitdagingen houdt, wil bewegen en grenzen wil opzoeken en misschien wel wil verleggen. Power yoga is inspannend, dus als je meer van heel rustig en sereen houdt dan is dit misschien niet jouw ding. Het is echt iets voor mensen die van vuur en passie houden, die ergens helemaal voor kunnen gaan. Zo gauw je van iets denkt: dat kan ik toch niet, komt het er meestal ook niet meer van, mijn idee is: als je durft te denken dat je iets kunt dan lijk je altijd veel meer te kunnen dan je eerst dacht.