Mama & baby yoga


Yoga betekent letterlijk: verbinden. Het verbinden van tegenstellingen, zoals mannelijk en vrouwelijk, gevoel en verstand. Een kind krijgen is de sterkste verbintenis die je ooit zult aangaan. De baby groeit in je buik, voedt zich met jou. Je splitst jezelf letterlijk als je kind wordt geboren. Voor velen verandert het leven drastisch wanneer we moeder worden. Veel moeders ervaren dat hun zelfvertrouwen is gegroeid. Aan de andere kant kun je je nu ook enorm kwetsbaar voelen. Je lichaam is na de bevalling kwetsbaar, alles staat nog ‘open’ het moet herstellen. Ook is het belangrijk om in contact te blijven met je kind. Samen bewegen door middel van yoga is een heerlijke manier om samen actief te zijn, maar ook heerlijk te ontspannen door massage of meditatie. Er is niets mooiers om moeder en kind samen te zien genieten!

Na de zwangerschap en drukke kraamtijd is het tijd om samen met de baby weer tot jezelf te komen en een nieuwe balans te vinden. Door samen te bewegen en te ontspannen versterk je de emotionele band met je baby. De lessen zijn geïnspireerd op de yogahoudingen, gecombineerd met aanraakspelletjes. Yoga samen met je kind is niet prestatiegericht; er wordt nooit haast bij gemaakt.

Wat kun je in een Mama & Baby yoga les verwachten?

* Op speelse wijze oefenen we samen met de baby

* Babymassage

* Speciale aandacht voor de bekkenbodem- en buikspieren

* De signalen herkennen van je kindje en jezelf als nieuwe moeder

* Ontspannings- en ademhalingsoefeningen

* Mama & Baby yoga helpt je baby te leren kennen en non-verbaal met je kindje te communiceren

* Contact met andere jonge moeders

Mama & Baby yoga is geschikt voor moeders met een baby vanaf ongeveer 12 weken tot aan het moment dat de baby gaat kruipen (1 jaar). Daarna kun je verder met Ouder & Kind yoga! De lessen worden gegeven in een serie van 5 lessen.