Hoe ziet een Pilates les er ongeveer uit?


We beginnen de les met een bewust je voeten neerzetten, knieën uit het slot, bekken rechtop, lange rug, ontspannen schouders en het kruintje van je hoofd naar het plafond. Daarna volgen de oefeningen we bouwen ze langzaam op de oefeningen kunnen staand, zittend, liggend op buik of rug maar ook op je linker en rechter zij zijn. Een aantal onderdelen komen altijd in de les terug omdat deze essentieel zijn voor ons lichaam.

We variëren met de bewegingen en kunnen ze basis of intensiever doen, we starten vanuit de basis en daarna wordt aangegeven als je intensiever wil wat de opties zijn. De oefeningen kunnen bestaan uit alleen benen- of armen bewegingen of beiden, maar ook balans oefeningen, specifiek buikspieren en rug versterkende oefeningen.

In de pilates les train je continu iedere spier van je kruin naar je tenen en dat maakt Pilates zo effectief.

We maken ook gebruik van klein materiaal in de les dit doen we om je uit te dagen maar materiaal geeft je ook weerstand en feedback in de oefeningen. We eindigen de lessen met stretch en ontspanning. Want inspanning is net zo belangrijk als ontspanning.

Materialen kunnen zijn Small Balls, Big Balls, smiley’s, massage ballen, balance pads, dynabands, handdoeken en meer.