Easy Flow Yoga


Wat is Easy Flow Yoga?
Easy flow yoga is een yogastijl die lichter is dan poweryoga en krachtiger dan hatha yoga. Door elementen van beide yogastijlen te gebruiken is easy flow yoga ontstaan. Karakteristiek voor easy flow yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling.

Waarom ‘easy’?
De basis yoga houdingen volgen elkaar in deze les in een rustigere tempo op en zijn eenvoudiger en toegankelijker dan in een power yoga les. Dat betekent dat je meer aandacht aan de opbouw besteedt en voldoende opties aangereikt krijgt zodat er altijd eentje is die bij jouw lichaam past. Zo ben je vrij om krachtige en minder krachtige houdingen naar je eigen behoefte af te wisselen.

Waarom ‘flow’?
Zoals bij alle yogastijlen, ook bij easy flow yoga is je adem een belangrijke leidraad: de vloeiende, verruimende ujjayi adem geeft verdieping en ritme in de les en het blijft je gids bij het ontdekken van je grenzen. Het bewust worden en blijven van je adem, samen met de aaneenschakeling van de houdingen, creëert een rustige dans: de flow.

Werking

  • Vergroot spierkracht en souplesse
  • Bevordert een gezonde lichaamshouding
  • Verbetert de concentratie
  • Helpt om beter met stress om te kunnen gaan
  • Leert je luisteren naar je lichaam


Voor wie is easy flow yoga?
Voor iedereen die met yoga wil beginnen. De les wordt rustig opgebouwd en goed uitgelegd en waar nodig aangepast voor jouw. De les geeft je inspanning maar ook ontspanning en is fysiek minder zwaar dan de power yoga les.